Prodej PS5
Novinky Ostatní

Prodej konzole PlayStation 5 od Sony překročil další milník. Prodalo se již více než 40 milionů kusů

Společnost Sony Interactive Entertainment oznámila, že prodeje PlayStation 5 dosáhly celosvětově 40 milionů kusů, což je jen o dva měsíce později, než se podařilo dosáhnout tohoto čísla konzoly PS4.

PS4 se samozřejmě nemusel potýkat s narušením dodavatelského řetězce způsobeným pandemií, kvůli kterému bylo obtížné konzoli koupit až dva roky po vydání.

Zásoby PS5 jsou u prodejců dostatečné a očekává se, že brzy bude oznámeno snížení cen pro trh Spojených států a Evropy.

Společnost hodlá během tohoto roku, který končící 31. března 2024 dodat 25 milionů konzolí PS5. Pokud se to podaří, bude to pro společnost Sony prodejní rekord, neboť největšího prodeje za jeden finanční rok dosáhla s původním systémem PlayStation, kterých ve finančním roce 1998 prodala 22,6 milionu kusů.

Zpráva přichází v době, kdy se společnost připravuje na dlouho očekávaný titul roku 2023, „Marvel’s Spider-Man 2“, která se v obchodech objeví 20. října.

Uživatelé na Redditu však uvádějí, že několik zemí Blízkého východu údajně odstranilo titul z místních seznamů webových stránek PlayStation, přičemž se hovoří o tom, že by hra mohla být v těchto zemích odložena, zatímco obsah bude cenzurován, aby se dodržely místní zvyky a hodnoty. Tato zpráva je v tuto chvíli nepotvrzená.

Mohlo by vás zajimat

Lens Replacement Surgery

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*